Παρουσίαση Βιβλίου Έκπτωτη Θεά-η Μεταμόρφωση

garnet
Θέλοντας να ευχαριστήσω ξανά όσους με στήριξαν και παρευρέθηκαν στις 04/02/2017 στο βιβλιοπωλείο Μαυρομάτης στην Λάρνακα και έχοντας υπόψη μου ότι φίλοι από το εξωτερικό θα ήθελαν να βρίσκονταν κοντά μου στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου μου, παραθέτω τα λίγα λόγια που έγραψα για εκείνην την ημέρα, για να κατανοήσετε καλύτερα το βιβλίο και να γνωρίσετε καλύτερα εμένα….

 

«Φίλοι μου…

Η συνεχής και απόλυτη ανάγκη μου για πνευματική δημιουργία, μας έφερε σήμερα εδώ.

Μιλώντας για το σήμερα, δηλαδή μιας αβέβαιης και άλογης πολεμικής εποχής, μαζευτήκαμε στο κέντρο του πολιτισμού, στον Ναό του πνεύματος,  για να επαναστατήσουμε ειρηνικά εναντίον της προκλητικά κατοχικής αντιπνευματικής εποχής που βιώνουμε.

Σαν άνθρωπος τρέφω βαθιά αγάπη για τις τέχνες και τον πολιτισμό, για τα γράμματα και την έρευνα και σαν νοήμων ον είμαι έτοιμη να αντισταθώ στην κρούστα που αποκρύπτει το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης και την αλήθεια της φύσης του Ανθρώπου.

Ο κάθε συγγραφέας δεν είναι ισορροπιστής! Είναι η υφάντρα του Χάους και του πέπλου της Αρμονίας.  Η πηγαία αναγκαιότητα του Λόγου του αναβλύζει την εσωτερική πάλη των συναισθημάτων του.

Το βιβλίο Έκπτωτη Θεά είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα που εκδίδεται σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή. Η μεταμόρφωση είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας που συνδυάζει την φαντασία και τον ρομαντισμό.

Στο βιβλίο γίνονται αναφορές σε Αγγέλους και Δαίμονες, ακόμα και στον Μεφιστοφελή, τον ίδιο τον Εωσφόρο του Γκαίτε, από την γνωστή τραγωδία Φάουστ.

Μια καταραμένη Θεά, η Θεά της Φύσης και της Μαγείας, παίρνει ανθρώπινη υπόσταση και πολύ σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπη με την φθαρτή σάρκα και τις επιθυμίες της ως γυναίκα.

Είναι μια ιστορία για τους Θεούς και τους Δαίμονες που παίζουν σκάκι το μέλλον και την εξέλιξη της ανθρωπότητας και παράλληλα είναι ένα ψυχογράφημα των χαρακτήρων τους ως κοινοί θνητοί και της σύγκρουσης τους με την ουράνια υπόσταση τους.

Τα ονόματα που επέλεξα για τους ήρωες του βιβλίου είναι ο ίδιος ο ήχος πάνω από την αιώνια ψυχή τους. Τα ονόματα προέρχονται από την Εβραϊκή ονοματολογία του Αγγελολογικού, το απόκρυφο βιβλίο του Ενώχ, ο οποίος ήταν κατά το βιβλίο της Γένεσις, γιος του Κάιν και πατέρας του Μαθουσάλα και θεωρείται ο Πατριάρχης τον Εβραίων.

Η Σαμμανή κατά τον Ενώχ είναι ένας άγγελος που μαζί με άλλους εννιά αγγέλους έδωσαν όλοι όρκο-κατάρα για συμμαχία και δεσμεύτηκαν να ενωθούν με θνητούς και να γεννήσουν γι αυτούς τέκνα.

Ο Ταβαέτ είναι ο δαίμονας, ο γιος του φιδιού και γι’ αυτό τον παρουσιάζω στο βιβλίο ως γίγαντα, μισός άνθρωπος με ουρές πύθωνα αντί για πόδια και δύο κεφάλια δράκων με πύρινες γλώσσες που έφτυναν διαρκώς φωτιές.

Ο Βικά είναι υβρίδιο, μισός δαίμονας και μισός άγγελος, είναι ο Στρατηγός της Σαμμανή στον επουράνιο πόλεμο για επικράτηση της επίγειας μαγείας.  Είναι ο άρχοντας του όρκου που κινεί τα νήματα της πλοκής της ιστορίας.

Έμπνευση για το βιβλίο δεν είναι μόνο το αιώνιο πυρ της αναζητούσας ψυχής μου για τον κόσμο πέραν του λογικού.

Στο βιβλίο υπάρχουν αναφορές στον Σαμανισμό, την αρχαιότερη μορφή λατρείας η οποία είναι άρρητα συνδεδεμένη με την φύση και τα φυσικά φαινόμενα και στοιχεία, η οποία με συγκίνησε αφού η συνείδηση της δύναμης του ανθρώπου αποκτάται μέσα από την σοφία της φύσης των πραγμάτων.

Ολόκληρο το βιβλίο εμβαθύνει στο παιχνίδι δύναμης του σύμπαντος κάτι που δεν είναι προσιτό στον ανθρώπινο νου. Μιλάει με συμβολισμούς για ένα κληρονομικό, πνευματικό ταξίδι και μια πρωτόγονη, τυφλή και ολοκληρωτική πίστη στην πνευματικότητα, την μαγεία και την φύση.

Θα κλείσω τα όσα έχω να πω μάλλον απότομα γιατί αυτό είναι η τέχνη της συγγραφής, ο αντικατοπτρισμός της ίδιας της φύσης και του ανθρώπου, της ζωής και του θανάτου, της λογικής και της φαντασίας.

Σας παροτρύνω λοιπόν να διαβάζεται βιβλία για να συγκλονίζεται την ψυχή σας γιατί τίποτα άλλο δεν μπορεί να διαφθείρει τόσο ρομαντικά τον άνθρωπο.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας, σας ευχαριστώ που με τιμήσατε με την παρουσία σας και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις δύο κυρίες που μίλησαν για εμένα και το πρώτο πνευματικό μου παιδί, την ‘Έκπτωτη Θεά’, την Δρ. Τάτεια Λαμπριανίδου και την κα. Αθανασία Κυριάκου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στην οικογένεια μου, στον αξιολάτρευτο σύζυγο μου και τους γονείς μου που χωρίς την δική τους στήριξη και ανοχή ίσως να μην είχα την δύναμη για να πραγματοποιήσω το όνειρο μου.

Σας ευχαριστώ…»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s