Η Θεά και ο Σαμανισμός

Στο βιβλίο Έκπτωτη Θεά βασικό ρόλο έχει η Θεά της Φύσης Σαμμανή, η οποία μετά από ένα τιτάνιο, επουράνιο, εμφύλιο πόλεμο στον οποίο έδωσαν μάχη για την επικράτηση της μαγείας στη Γη, έχει χάσει προσωρινά την θεϊκή της υπόσταση.

Καταραμένη, μετά από πολλές μετενσαρκώσεις στην Γη περιμένει να βρει και να ενωθεί με τον έρωτα της, τον Στρατηγό Βικά, ο οποίος είναι Υβρίδιο.

Η Σαμμανή ως μια από τις πιο ισχυρές και αρχαίες θεότητες έχει την ικανότητα να θεραπεύει και να δίνει ζωή σε ανθρώπους και να επικοινωνεί με τη φύση, τα ζώα και τα πουλιά.

Αγγίζει ένα λουλούδι και αυτό ανθίζει, αγγίζει τον βράχο και  μέσα από αυτόν πετάγεται γάργαρο νερό.

Ο Σαμανισμός πρόκειται για την αρχαιότερη μορφή λατρείας η οποία είναι άρρητα συνδεδεμένη με την φύση και τα φυσικά φαινόμενα και στοιχεία. Αρχικά μελετήθηκε σε ακέφαλους λαούς της Σιβηρίας. Δεν είναι οργανωμένη θρησκεία. Πρόκειται συνήθως για ένα κληρονομικό, πνευματικό ταξίδι από το οποίο γεννιέται ο θεραπευτής, ο μάγος της φυλής. Είναι μια πρωτόγονη, τυφλή και ολοκληρωτική πίστη στην πνευματικότητα, την μαγεία και την φύση.

 Οι Σαμάνοι, οι Μεγάλοι Μύστες, είναι πεφωτισμένοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν περάσει δοκιμασίες συμπεριλαμβανομένης και της φαινομενικής νεκρανάστασης τους. Έχουν αναπτυχθεί τόσο πολύ πνευματικά που θεωρούνται σοφοί και έχουν φτάσει μέσω της έκστασης σε φάση απόλυτης ηρεμίας και ένωσης τους με το θείο. Κατά κάποιον τρόπο οι Μεγάλοι Μύστες αποχωρίζονται το φυσικό τους σώμα και ελευθερώνουν την ψυχή τους.  Μέσω του εσωτερικού τους ματιού, έρχονται σε επαφή και «παντρεύονται» την Θεά, η οποία στη συνέχεια τους καθοδηγεί για το υπόλοιπο της ζωής τους χαρίζοντας τους υπεράνθρωπες δυνάμεις. Έτσι ως «εκπρόσωποι» της, μπορούν να θεραπεύουν, να καταλαβαίνουν την ομιλία του ζωικού βασιλείου και με την χάρη της Θεάς κάνουν συχνά θαύματα. Ο κάθε Σαμάνος έχει το δικό του ζώο καθοδηγητή το οποίο τον οδηγεί μέσα από των εκστασιακών ταξιδιών  στον πνευματικό κόσμο για να ανταμώσει με νεκρούς προγόνους και ψυχές για να θεραπεύσει και να βρει λύσεις για το θέμα της φυλής του.

Ο Σαμανισμός είναι η ιδέα έκφρασης πνευματικής προόδου και η παραδοχή του Μύστη στην απόλυτη Θεά.

Au revoir…..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s